Fantana di Malama
April 19, 2017
Отворен повик за “Youth Exchange” во Хрватска
April 29, 2018

Перформансот на “Улица на Приказни” можете повторно да го начекате на плоштадот Македонија.

Нашата група од шест момци и девојки ќе настапува до крајот на месец октомври и ќе Ве натераат да застанете, да се разиграте и барем за момент да се вратите во времето кога хит била песната “223-305”, кога девојките носеа црни високи чорапи и ретро фустанчиња со црни точки кои сечија мајка, баба или сестра сеуште ги чува во својот плакар на спомени.

 

 

 

 

 

 

 

“Улица на Приказни” претставува уличен перформанс (спој на музика, танц и актерска игра) кој преку избор од најубавите македонски евергрини ги раскажува приказните кој сите ги имаме одживеано.